Petra Laseur

Ik heb zo ongelofelijk veel gespeeld; ik heb niet echt een voorliefde voor een genre. Juist de afwisseling is leuk. Hoewel ik een lichte voorkeur heb voor de zwarte humor in comedy. Zoals Familie, van Maria Goos. Dat was, mede door de regie van Willem van de Sande Bakhuyzen,  vanaf de eerste repetitiedag geweldig om te doen. De rol van Lotte in Groot en Klein was ook fantastisch om te doen. Die had een mooie ontwikkeling waar je de hele avond aan kon bouwen.

De liefde voor het toneel was altijd sluimerend  maar op het Montesorie Lyceum mocht ik nooit toneel spelen. Met bekende ouders in het toneel zou ik immers voorgetrokken worden. En ik wilde het zo graag. De toneelschool vond ik daarom enig hoewel ik natuurlijk nog van niets wist toen ik daar vanaf kwam. Dat komt in de praktijk als je voor het eerst “echt” gaat spelen.

Mijn droomrol blijft Martha in ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ Ik weet nog dat ik het stuk voor de eerste keer las en zo gechoqueerd was over het plot dat ik het weer opnieuw ging lezen of ik het wel goed begrepen had. Verder blijven oorspronkelijk geschreven Nederlandse stukken bijzonder.  En ik verheug om, na 50 jaar toneel, binnenkort te mogen spelen bij Orkater, in Richard de III. Dat je op je 70e nog gevraagd wordt voor een rol is natuurlijk geweldig.” 

 

telefoon 020 7371475
email info@bvgool.nl